1 maj 2024
fredag, 29 januari 2016 11:42

Riksbyggen köper tre projekt av Veidekke i Malmö

Skrivet av 
alt

Carl-Johan Hansson, affärsområdeschef på Riksbyggen, och Håkan Otterström, affärsutvecklare inom Veidekke.


Riksbyggen har ingått ett samarbete med Veidekke och förvärvat tre projekt för uppförande av totalt cirka 290 hyresrätter i Malmö. Affären omfattar 166 lägenheter i Kalkbrottet, Limhamn, 70 lägenheter i Hyllie samt 70 lägenheter i kvarteret Spårvägen, Norra Sorgenfri. Samtliga projekt kommer att byggas av Veidekke Bygg med färdigställande och inflyttning i slutet av 2017 för projektet i Limhamn och i slutet av 2018 för de övriga projekten.
    

– Fjolåret innebar ett genombrott för Riksbyggens satsning på att producera hyresrätter. Nu höjer vi tempot ytterligare och vi är mycket glada över att genom affären med Veidekke kunna erbjuda nyproducerade hyresrätter i tre attraktiva områden i Malmö, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.
    

– Om Malmö ska klara att hantera den kraftiga befolkningsökningen behöver antalet nya bostäder per år öka från drygt 1.300 till cirka 3.000-4.000 fram till år 2019. Genom samarbetet med Riksbyggen kan vi mobilisera vår gemensamma kraft och kompetens och bidra till att fler människor i Malmö har möjlighet att förverkliga sina bostadsdrömmar, säger Håkan Otterström, affärsutvecklare på Veidekke Bostad.