1 maj 2024
tisdag, 26 januari 2016 12:36

Aspelin Ramm skapar handelscentrum i Varberg

Skrivet av 
alt

Lugnetrondellen, strax norr om Varberg, kommer att omfatta 24.000 kvm butiksyta.

 

alt
Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm Fastigheter.


Nu är det klart att Varberg får ett helt nytt centrum för volymhandel. Lugnetrondellen blir namnet det nya köpcentrumet som ska byggas på Värnamovägen 6, ett par km norr om centrala stan.
    

– Varberg är en expansiv och växande region med en traditionellt stark handel i innerstaden. När vi nu utvecklar det nya köpcentrumet vill vi komplettera dagens handelsutbud med en modern och strukturerad volymhandel en bit ifrån stadskärnan, ungefär på samma sätt som när vi utvecklade köpcentrumet 421 i Sisjön utanför Göteborg, säger Lennart Karlsson, vd på Aspelin Ramm Fastigheter.
    

Totalt kommer Lugnetrondellen att omfatta 24.000 kvm butiksyta fördelat på ett tiotal butiker mellan 500 kvm och 7.000 kvm. Färdigställande beräknas ske under 2017. Klart är att Biltema ska etablera sig i det nya köpcentrumet. Kedjan påbörjar redan i år bygget av ett varuhus i området.
    

I samband med bygget av Lugnetrondellen förändras även infrastrukturen i Varberg. De närmaste åren ska Västkustbanan grävas ner i en tunnel under Varberg. Tågstationen och Varbergs hamn flyttar norrut och dessutom planeras nya hållplatser för kollektivtrafiken runt Lugnetrondellen.

– De här förändringarna gör det möjligt för staden att växa norrut, närmare Lugnetrondellen. Det innebär ett växande kundunderlag i vårt närområde vilket kommer att gynna verksamheterna i köpcentrumet. Vi bygger även 600 nya p-platser, vilket gör det enkelt och bekvämt att komma hit och handla också för våra besökare som kommer med bil, avslutar Lennart Karlsson.