1 maj 2024
tisdag, 26 januari 2016 12:30

ÅF ökar i Skanskas kv Tändstickan

Skrivet av 
alt

ÅF har kontrakterats för merparten av ytorna Skanskas kontorshus T2.


Skanska har tecknat hyreskontrakt med ÅF om 3.660 kvm i det nybyggda kontorshuset T2 i kvarteret Tändstickan i Göteborg. Huset är under uppförande och kommer att vara klart för inflyttning i mars 2016. Sedan tidigare har Skanska ett hyreskontrakt med ÅF i det så kallade ÅF-huset som färdigställdes januari 2014 i samma kvarter. Teknikkonsulten utökar nu sina ytor även till det nybyggda kontorshuset som Skanska håller på att färdigställa.   

 

– ÅF har mer än fördubblat sin verksamhet i Göteborg sedan 2012. Detta ställer höga krav på flexibilitet i våra kontorslokaler. Att vi kan utöka vår yta i samma kvarter ser vi som en stor förmån, säger Per Magnusson, divisionschef ÅF Industry.

 

Kontorshuset kommer med sina 5.500 kvm få en egen identitet i kvarteret. Det kommer att certifieras enligt miljöcertifieringssystemet LEED.

 

– Vi är glada att kunna erbjuda ytterligare lösningar åt ÅF som utökar sin verksamhet till vårt senaste kontorshus T2. Vi fortsätter utveckla den blandstad vi eftersträvar i Tändstickan med en mix av kontor och bostäder med servicefunktioner som till exempel ett bankkontor. Vi har ytterligare intressanta diskussioner för det pågående kontorshuset, så vi räknar med att huset är fullt uthyrt inom kort, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg.