3 maj 2024
söndag, 24 januari 2016 15:01

Vasallen bygger ut Rindö hamn

Skrivet av 
alt

Den nya restaurangen är en del i Vasallens utvecklingsplan för Rindö hamn. Bakom designen står arkitektbyrån Wester + Elsner.

 

Tillsammans med Vaxholms stad har Vasallen gjort klart de vidare planerna på utvecklingen av nya skärgårdsstadsdelen Rindö hamn, i Oskars Fredriksborg på östra Rindö. Planerna innebär dels en ny skola, med förskola och årskurs 1-6, dels 50 nya hyresrätter. Skolan beräknas vara helt klar 2019, medan hyresrätterna beräknas stå klara redan 2017. Men redan i sommar invigs den nya hamnrestaurangen Batteriet i den gamla officersmässen på området. Entreprenörerna Jenny Fjellström, Anna Classon, Lotta Nordlander och Johan Lycke ska driva restaurangen.

 

– Rindö hamn har blivit ett naturligt val för många barnfamiljer, det är såklart väldigt kul för Vaxholms stad, men ställer också krav. För att möta tillväxten så bygger vi nu en ny modern skola i Rindö hamn, säger Lars Lindgren (M), kommunstyrelsens ordförande i Vaxholms stad.

 

Samtidigt som Vaxholms stad förvärvar mark för en ny skola förvärvar Vasallen marken där nuvarande Rindö skola ligger och åtar sig därmed också att bygga 50 nya hyresrätter på den marken. En hög andel av hyresrätterna kommer vara små kompakta lägenheter.

 

– Det känns bra att nästa generationers skola nu byggs på östra sidan av Rindö. Det är en bra lösning, inte minst eftersom många av de som flyttar in i Rindö hamn är just barnfamiljer. Nu får de närmare till skolan, konstaterar Fredrik Brehmer, fastighetschef på Vasallen.

 

Han fortsätter:
 – Vi ser dessutom en ökad efterfrågan på hyresrätter. Därför blir de nya hyresrätterna en välkommen pusselbit i den fortsatt positiva utvecklingen av Rindö hamn. Och eftersom det är fokus på små kompakta hyresrätter så möjliggör vi också för flera unga att flytta till eget boende.

 

Restaurang Batteriet kommer att vara öppen året runt och är tänkt att fungera som en samlingspunkt inte bara för de som bor i själva Rindö Hamn, utan för hela Rindö och även närområdet i övrigt inom Vaxholm och Värmdö. Förutom att bli serverad mat kommer man också att kunna köpa med sig färdiglagad mat, förberedda måltider och olika råvaror i ett butiks- och delikoncept.

 

Ett orangeri kommer att komplettera restaurangdelen och under sommaren kommer en stor uteservering att bli en viktig del av upplevelsen.