1 maj 2024
fredag, 22 januari 2016 16:49

Wellcome Trust och Goldman i stort JV

Skrivet av 
alt

Richard Spencer, Managing Director, Goldman Sachs. 

 

Goldman Sachs har gått samman med Wellcome Trust, en brittisk välgörenhetsstiftelse, och bildat ett JV för förvaltning av studentbostäder, värderade till 2 miljarder pund, cirka 26 Mdr kr. Den nya satsningen med parternas JV kallas Vero Group, ett bolag som är utformat så att privata investerade kan köpa aktier i detta bolag. Marknaden för studentbostäder är mycket stark eftersom det råder en mycket stor brist på studentbostäder i UK.

 

Under 2015 gjordes ett nytt rekord då det investerades cirka 6 miljarder pund, cirka 74 Mdr kr, i privata brittiska studentbostäder, vilket var högre än motsvarande siffra för USA, enligt uppgifter från advokatbyrån Addleshaw Goddard.

 

Det är sällsynt att en investmentbank gör ett JV som nu med stiftelsen Wellcome Trust, där denna välgörenhetsstiftelse investerar i bolaget Prodigy Living, som ägs av Goldman Sachs tillsammans med Greystar, en amerikansk fastighetsinvesterare.

 

Goldman kommer att äga 68,4 procent i nya bolaget Vero Group, Wellcome 28 procent och Greystar 3,6 procent. Vero Group kommer inledningsvis att äga en portfölj med 23.500 studentrum i 25 städer, runt om i hela Storbritannien.

 

Richard Spencer, Managing Director på Goldman Sachs, säger:

– Vi är fast beslutna att bli Storbritanniens ledande investerare i studentbostäder. leverantör.

Goldman och Greystar köpte sin första gemensamma portfölj med studentbostäder år 2013 och de två parterna blev en av branschens största aktörer då de köpte studentbostäder för 0,5 miljoner pund, 6,2 Mdr kr, av Knightsbridge i maj 2015.