1 maj 2024
torsdag, 21 januari 2016 19:00

ByggVesta planerar borätter i Malmö C

Skrivet av 
alt

Perspektivvy över fastigheten Trådbussen 1 i Malmö. Illustration: Magnus Ståhl Arkitektbyrå AB

 

Första markförsäljningen i det tidigare storkvarteret Spårvägen i norra delarna av stadsdelen Sorgenfri i centrala Malmö är nu klart. Det är ByggVesta som via bolaget ByggVesta Guldheden 2 AB köper fastigheten Trådbussen 1. Här planerar bolaget 52 bostadsrättslägenheter och två lokaler i flerfamiljshus, mitt i blickfånget där Nobelvägen och Industrigatan möts. Den sammanlagda ytan blir cirka 4.700 kvm BTA och projektet beräknas vara färdigställt vintern 2017/18.

 

– Sorgenfri är ett spännande område. Det är kul att bygga nytt så centralt och miljöprofilen i området stämmer väl överens med våra höga ambitioner gällande hållbarhet, säger Sandrine Rivoire, projektledare inom ByggVesta development.

 

Priset för fastigheten Trådbussen 1 är satt till 3.000 kr/kvm BTA för bostäder och 2.000 kr/kvm BTA för lokaler, totalt cirka 14,4 Mkr. ByggVesta har sedan tidigare ytterligare två bostadsprojekt i Sorgenfri.

 

– Det här visar att Sorgenfri är attraktivt både för den som vill bygga bostadsrätter och hyresrätter, vilket ger ett bostadsområde med blandade upplåtelseformer. Det känns väldigt roligt att många aktörer ser potentialen i Sorgenfri och uppskattar områdets enormt centrala läge, säger Håkan Thulin, exploateringschef, Malmö stad.