27 april 2024
torsdag, 21 januari 2016 12:15

Skånska Byggvaror planerar fem nya butiker

Skrivet av 
alt

Skånska Byggvaror expanderar sitt butiksnät genom Shop in Shop-lösningar hos trädgårdskedjan Platagen.


Skånska Byggvaror, som sedan starten i Helsingborg 1965 sålt byggvaror på distans, genomgår sedan ett par år tillbaka en snabb expansion. I år planerar företgaget fem nya butiksetableringar. Detta ska ske i Malmö, Örebro, Uppsala, Värmdö och Falun. Enligt Beiron Palm, chef för affärsutveckling på Skånska Byggvaror, startade satsningen på egna butiker för ett par år sedan i Stockholm (Barkarby) och Göteborg (Tagene) och fortsatte ifjol med en butik i Norrköping (Ingelsta). Med de planerade etableringarna i år kommer Skånska Byggvaror, med den ursprungliga butiken intill företagets huvudkontor i Helsingborg, upp i 11 butiker, varav 2 i Norge där bolagets varumärke är Grönt Fokus.
    

Butikerna, som byggs upp inne i befintliga Plantagen-butiker, är på drygt 600 kvm och integreras i Plantagens grönska och växtlighet. En bra miljö för att exempelvis visa upp Skånska Byggvarors sortiment inom uterum, växthus, fönster och dörrar men även bubbelbad, förvaringar och stugor.
    

– Shop in Shop-lösningen hos Plantagen är en drömlösning för oss. Vi får omgående tillgång till hem-intresserade kunder som naturligt kommer i kontakt med inspirerande produkter och våra kunniga medarbetare, säger Beiron Palm.
    

Butiksetableringarna gör det enklare för hem- och villaägare att ta del av Skånska Byggvarors sortiment och bidrar samtidigt till företagets omnikanalutveckling.
    

– I butikerna möter vi nya kundgrupper och stärker vår synlighet. Kunderna kan känna och klämma på uterum, växthus, fönster och dörrar för att känna sig övertygade om att vi erbjuder bäst stil, kvalitet och värde för pengarna. Butikerna är en viktig satsning som gör det ännu enklare för kunderna att få tillgång till vårt sortiment, säger Anders Johansson Eickhoff, vd Skånska Byggvaror.