27 april 2024
måndag, 18 januari 2016 14:18

Pangea och Mrec etablerar strategiskt samarbete

Skrivet av 
alt

Ville Mannila, Mrec, och Bård Bjølgerud, Pangea.


Pangea Property Partners, med kontor i Stockholm, Oslo och London, inleder ett nära samarbete med Helsingforsbaserade Mrec för att dra nytta av det ökade intresset för pan-nordiska fastighetsaffärer.
    

– Vi har nu tre kontor i Norden och ett nyöppnat kontor i London. Det ger oss en unik position som den ledande rådgivaren inom corporate finance och fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Den nordiska fastighetsmarknaden är väldigt stark just nu och drivs till stor del av landsöverskridande affärer. Genom det här samarbetet får vi en ännu starkare plattform som gynnar våra kunder, säger Bård Bjølgerud, vd och Partner på Pangea Property Partners.
    

Under de senaste åren har intresset för Norden ökat markant bland internationella köpare. Den nordiska transaktionsvolymen uppgick, enligt siffror från Pangea Property Research, till 40,4 miljarder euro under 2015, varav utländska köpare stod för 13,3 miljarder euro (33 procent av volymen). Det är en ökning på drygt 110 procent jämfört med de utländska köparnas förvärvsvolym under 2014.
    

Mrec startade 2010 och har idag fem rutinerade transaktionskonsulter. Som ett resultat av moderbolagets försäljning under 2014 fick delar av personalen möjlighet att köpa loss bolaget och ändrade namnet till Mrec. Fram till idag har Mrec agerat rådgivare i mer än 25 transaktioner med ett samlat fastighetsvärde över en miljard euro. Exempelvis var Mrec nyligen rådgivare till Hemfosa i deras första förvärv i Finland samt rådgivare till Ilmarinen vid deras etablering av Antilooppi med en startportfölj på 400 miljoner euro och en målvolym på 1,5 miljarder euro.
    

– Vi är glada att få den här möjligheten att utvidga vår verksamhet och förbättra vårt kontaktnät. Vi ser fram emot ett nära samarbete framöver med likasinnade Pangea Property Partners. Med det här upplägget kan vi ge våra kunder ännu bättre stöd inom framförallt landsöverskridande affärer, säger Ville Mannila, vd för Mrec.