18 maj 2024
tisdag, 22 december 2015 20:37

Händelserikt år för NIRAS

Skrivet av 
alt

Markus Davelid, vd för NIRAS i Sverige. Foto: Cato Lein

 

När NIRAS summerar året, kan bolaget konstatera att personalstyrkan har ökat med ungefär 50 nya medarbetare, dels genom bolagsförvärv, dels genom etablering av nya tjänsteområden.

 

Under året har NIRAS förvärvat FM Konsulterna AB, vilket har inneburit en förstärkt kompetens inom strategisk lokalförsörjning och rådgivning inom facility management samt en starkare förankring i Göteborg.

 

Nyligen meddelade NIRAS också att bolaget har köpt Indevelop Sweden AB – en internationell leverantör inom hälsa, utbildning och kompetensutvecklande åtgärder och med stor erfarenhet inom internationellt utvecklingsbistånd. Dessutom har NIRAS utvecklat sitt erbjudande inom fastigheter och miljö genom nya tjänsteområden såsom akustik och deponier.

 

– Det är en spännande tid för NIRAS. Vi arbetar med några av de viktigaste frågorna för vårt samhälle och där vi tillsammans med våra uppdragsgivare, universitet och högskolor bedriver långsiktig utveckling av befintliga och nya tjänster, säger Markus Davelid, vd för NIRAS i Sverige. 

 

NIRAS Sweden AB ingår i NIRAS koncernen, som grundades 1956 och har sitt huvudsäte i Danmark. NIRAS har  totalt cirka 1.400 anställda och bedriver verksamhet i över 100 länder.