18 maj 2024
tisdag, 22 december 2015 20:35

Nordika säljer byggrätter i Uppsala till HSB

Skrivet av 
alt

Handelsområdet Stenhagen i Uppsala kommer även att bli ett bostadsområde.

 

HSB köper mark av Nordika i Stenhagens centrum. HSB har planer på att bygga cirka 200 bostäder i området inom ett par år. Nordika har ingått avtal med HSB om att sälja en fastighet som ligger i Stenhagen, Uppsala och i området har Nordika initierat en ändring av detaljplanen till att tillåta bostäder. Avsikten är att konvertera befintligt nyttjande som handel till bostadsändamål där parterna kommer samarbeta under den fortsatta detaljplaneprocessen. Målsättningen är att kunna uppföra cirka 200 bostäder på befintlig mark och byggstart planeras till slutet av 2017. Tillträde sker när detaljplanen vinner laga kraft.

 

Nordika köpte Berthåga 50:1 i Stenhagen i Uppsala av en privat investerare. Fastighetens enda hyresgäst ÖoB, förnyade vid förvärvstillfället i januari 2015, ett nytt hyresavtal. Nordika har arbetat med att ta fram bostadsbyggrätter i samarbete med kommunen. Kring den befintliga byggnaden om cirka 2.500 kvm såg då Nordika möjligheter att skapa upp till 30.000 kvm BTA bostads- och handelsbyggrätter.

 

Jonas Grandér – vd för Nordika kommenterar:
– Försäljningen ligger i linje med Nordikas strategi att förvärva fastigheter där vi genom aktivt arbete kan tillföra mervärde samtidigt som vi bidrar med en framåtriktad samhällsutveckling och skapar attraktiva och väl integrerade bostadsområden. Ett samarbete med en långsiktig partner såsom HSB är mycket positivt för Nordika då HSB har den utvecklingskompetens som krävs för att lyckas i genomförandet av ett projekt som detta”

 

Matias Lindberg – vd för HSB ProjektPartner AB kommenterar:
– Uppsala är en av HSBs mest intressanta marknader och i Stenhagen är vi redan etablerade. Vi tror mycket på att stadsdelen fortsätter utvecklas, inte minst genom HSBs närvaro. Dessa byggrätter ligger rätt i tiden för oss.”

 

Säljarens rådgivare i transaktionen har varit Pangea.