18 maj 2024
måndag, 21 december 2015 17:31

NIRAS går ihop med Indevelop

Skrivet av 
alt

Catharina Schmitz och Indevelop stärker NIRAS inom utvecklingsbistånd.


NIRAS och Indevelop går samman och bildar Skandinaviens ledande konsultbolag inom utvecklingsbistånd. Indevelopment ger politiskt stöd, projektledning och utbildningstjänster till Sida och andra internationella biståndsgivare.


Kompetensområdet inkluderar planering, uppföljning och utvärdering, mänskliga rättigheter, demokratisk styrning, jämställdhet, hälsa och kompetensutveckling.
    

– Vi är glada över att få ett  så starkt och professionellt team till NIRAS familjen,. Indevelop kommer att stärka vår kunskapsbas och förmåga att bidra till ett effektivt bistånd i linje med de nyligen antagna Sustainable Development Goals, säger Tor Lundström, chef för NIRAS International Consulting.
    

Indevelop, med 22 medarbetare, kommer att integreras med NIRAS internationella verksamhet i Sverige. Tillsammans blir de ett ledande team med cirka 50 konsulter och projektledare med stor erfarenhet av globalt utvecklingsbistånd. Indevelops vd Catharina Schmitz kommer att leda den sammanslagna organisationen med stöd av NIRAS nuvarande affärsområdeschef Björn Hansson, som har utsetts till vice affärsområdeschef.