18 maj 2024
måndag, 21 december 2015 12:08

Wihlborgs gör miljardförvärv i Köpenhamn

Skrivet av 
alt
Anders Jarl, vd för Wihlborgs.


Wihlborgs Fastigheter har köpt två strategiskt belägna fastigheter i Köpenhamn, närmare bestämt i Glostrup och Høje-Taastrup. Köpeskillingen uppgår till 800 MDKR (cirka 1 Mdr kr) och tillträde sker den 30 december. Fastigheterna omfattar 50.000 kvm i Glostrup respektive 60.000 kvm i Høje-Taastrup och i båda fastigheterna har den befintliga hyresgästen, Danske Bank, ett tioårigt hyresavtal som ger Wihlborgs ett årligt driftsöverskott om 52 MDKR.
    

– Den danska marknaden och speciellt Köpenhamn har idag, efter några tuffa år, en intressant utvecklingspotential. Vi är väl etablerade i regionen och som den största fastighetsägaren inom kommersiella fastigheter på den svenska delen av Öresundsområdet, är det en naturlig utveckling att ytterligare förstärka vår närvaro i Köpenhamn, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.
    

Wihlborgs har sedan tidigare ett fastighetsbestånd om 174.000 kvm i Herlev och Ballerup. Nu adderas ytterligare 110.000 kvm i Høje-Taastrup och i Glostrup, som gränsar till Herlev. I Høje-Taastrup ligger fastigheten i direkt anslutning till en viktig knutpunkt i Storköpenhamns järnvägstrafik, som trafikeras av samtliga tågtyper; S-tog, intercitytåg och internationella tåg.
    

– Med vårt nya förvärv utvidgar vi vår geografiska närvaro i västra delen av Köpenhamn och därmed förstärker vi vår position på den danska marknaden. Både Glostrup och Høje-Taastrup är intressanta delmarknader som vi vill bygga vidare på, avslutar Anders Jarl.