18 maj 2024
söndag, 20 december 2015 17:22

Heimstaden ökar i Norrköping

Skrivet av 
alt

Heimstaden tar del i utvecklingen av Yllefabriken i Norrköping.

 

Heimstaden Investment AB har köpt 40 procent i bolaget Gamlebro AB av Ståhl Invest i Norrköping AB. Detta betyder att ägarstrukturen i Gamlebro från och med årsskiftet blir Heimstaden 40 procent, Ståhl Invest i Norrköping 10 procent och kommunägda Hyresbostäder i Norrköping AB, 50 procent. Förvärvet innebär att Heimstaden fortsätter stärka sin position som en långsiktig fastighetsägare, utvecklare och förvaltare i Norrköping.

 

– Från vår sida välkomnar vi Heimstaden in i bolaget. Tillsammans blir vi nu tre ägare med muskler och långsiktighet som borgar för att detta blir precis så bra som det har förutsättningar för, säger Gunnar Boquist, vd för Hyresbostäder i Norrköping.

 

Beståndet i Gamlebro AB (f.d. KN9) består av fastigheterna Yllefabriken och Vårdtornet 7, samt byggrätter i kv. Kroken 9 och Vårdtornet 14.

 

De första byggnaderna i Yllefabriken är från 1905 och de nyaste från 1940-talet. Fabriken har ett fantastiskt läge precis intill Strömmen, Industrilandskapet, universitet och centrala Norrköping. Visionen är att Yllefabriken ska erbjuda klimatsmart boende, kontor, botanisk trädgård, urbana odlingar och vara ett naturligt besöksmål för Norrköpingsbor såväl som långväga besökare.

 

– Heimstaden vill fortsätta satsa långsiktigt i Norrköping och vara en aktör som bidrar till en positiv framtida utveckling av stadens olika områden. Yllefabriken och de byggrätter som ingår i bolaget ger oss fantastiska möjligheter att göra det tillsammans med två andra starka lokala aktörer, säger Peter Karlström, projektutvecklare på Heimstaden.