19 maj 2024
måndag, 16 november 2015 16:21

Bantorget Fastighets AB i avtal om 11 hotellfastigheter

Skrivet av 
alt
Comfort Hotel, som nu förvaltas av Bantorget Fastighets AB, ligger centralt på Klostergatan 28 i Jönköping. Hotellet, som har fyra stjärnor, innehåller totalt 103 rum.

 

alt

Ett annat hotell i det nya förvaltningsavtalet för Bantorgets Fastighets AB är Clarion Collection Hotel Bilan i Karlstad. Detta hotell, som inryms i en vacker stenfastighet från 1800-talet, Värmlands gamla länsfängelse, har totalt 68 rum.

 

 

Bantorget Fastighets AB har tecknat ett treårigt förvaltningsavtal med Västerkulla Hotell Holding AB, ägt av LO och Östersjöstiftelsen, för en hotellportfölj om cirka 52.500 kvm, med drygt 1.000 hotellrum fördelat på 11 hotellfastigheter, belägna på orter från Helsingborg till Umeå.

 

– Vi är mycket glada över förtroendet att nu kunna expandera vår drift- och förvaltning, även inom hotellsegmentet, säger Ronie Ekström, vd för Bantorgets Fastighets AB. Vi äger själva hotellfastigheter, Scandic på Wallingatan och det nyöppnade HTL på Upplandsgatan, nära Norra Bantorget i Stockholm. Dessa två hotell har tillsammans 350 rum omfattande totalt 75.000 kvm.

 

Bantorget Fastighets AB är ett helägt dotterbolag till AB Folkets Hus i Stockholm. Koncernen äger ett fastighetsbestånd koncentrerat till Norra Bantorget, men Bantorget Fastighets AB erbjuder även drift- och förvaltningstjänster till andra fastighetsägare.