19 maj 2024
måndag, 16 november 2015 15:20

Briggen köper för 327 Mkr av NCC

Skrivet av 
alt

Genom förvärvet av nyutvecklade Mässhallen 2 gör Castellum sitt inträde i stadsdelen Hyllie i Malmö.


Castellum har, via det helägda dotterbolaget Fastighets AB Briggen, förvärvat fastigheten Mässhallen 2 i Hyllie, Malmö, av NCC. Fastigheten – som kommer att vara fullt uthyrd vid tillträdet – har en total yta om drygt 7.300 kvm. Investeringen är Castellums första i området och uppgår till 327 Mkr. Tillträde sker när fastigheten är färdigställd i april 2016.
    

Fastigheten ligger invid Malmömässan och Malmö Arena med 400 meter till Hyllie station, en av Citytunnelns tre stationer. Den högkvalitativa byggnaden uppförs i åtta plan fördelat på knappt 7.100 kvm kontor samt drygt 200 kvm butik/restaurang. Därutöver kommer 29 parkeringsplatser att finnas i källarplanet.

 

Bland hyresgästerna finns NCC, Boozt.com och Zumtobel. Den genomsnittliga avtalstiden uppgår vid tillträdet till 7,1 år och de totala hyresintäkterna till 18 Mkr efter avdrag för rabatter om 1 Mkr under det första året. Castellum har långfristiga, outnyttjade krediter om 4 Mdr kr varav 327 Mkr kommer att utnyttjas till förvärvet.

 

Mässhallen 2 kommer att rymma en solcellsanläggning och klassas enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam, med ambitionen att nå nivå excellent.
    

– Förvärvet är det strategiska första steget i syfte att positionera oss som en drivande aktör i Hyllie. Det är här som en stor del av Malmös tillväxt kommer att ske. Affären blir en god grund för vår fortsatta, långsiktiga utveckling med att etablera fler kvalitetsprojekt i området, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.