18 maj 2024
måndag, 09 november 2015 18:24

Heimstaden köper i Karlskrona för 670 Mkr

Skrivet av 
alt
Heimstadens köp omfattar en portfölj med 14 fastigheter om 23.200 kvm och där Wachtmeister Gallertia på Borgmästargatan i Karlskrona är den mest kända fastigheten.

 

alt

Interiör Wachtmeister Galleria.

 

Heimstaden AB ingick idag avtal avseende förvärv av CA Fastigheters bestånd i Karlskrona. Beståndet består av 14 fastigheter och den totala ytan uppgår till 43.400 kvm. Transaktionsvärdet uppgår till cirka 690 Mkr och tillträde beräknas ske den 15 december. 

 

– Vi har en ambition att fokusera våra fastighetsinvesteringar till större orter där vi bedömer att de makroekonomiska förutsättningarna är bättre. Denna försäljning är i linje med detta, säger Johan Damne, vd för CA Fastigheter.

 

Rådgivare till CA Fastigheter AB har varit Catella Corporate Finance samt Glimstedt Advokatbyrå.

 

Det fastighetsbestånd som ingår i affären består av blandfastigheter, både bostadslägenheter och centrala kommersiella lokaler, och inkluderar bland annat Wachtmeister Galleria centralt på Trossö. 

 

– Detta förvärv kompletterar på ett bra sätt vårt nuvarande förvaltningsbestånd i Karlskrona, som ägs av Nordhalla-koncernen, säger Fredrik Årman, Senior Investment Manager i Heimstaden.

Han fortsätter:

– Vi gjorde vårt första förvärv i Karlskrona 2007 och vi har sedan dess velat komplettera beståndet med ytterligare centrala fastigheter. Det känns bra när vi nu fick chansen att förvärva CA Fastigheters välskötta bestånd med en merpart av fastigheterna belägna på Trossö.

 

CA Fastigheter har funnits i Karlskrona i över 25 år och företagets lokala organisation följer med i förvärvet. CA kommer fortsatt att äga tre projektfastigheter i Karlskrona, varav en är del av fastigheten Nordstjärnan 32 på vilken kommer uppföras ett bostadsrättsprojekt. Därutöver behålls dels fastigheten Spårvägen 9, dels CA-koncernens mark i Trummenäs där utveckling och försäljning av villatomter pågår.

 

Av förvaltningsfastigheterna kvarstår även fastigheten Bokbindaren 2 i CA koncernens ägor. Dessa projekt och fastigheter kommer fortsättningsvis att hanteras av personal på CA-koncernens huvudkontor i Kalmar.