18 maj 2024
lördag, 31 oktober 2015 18:51

Riksbyggen bygger åter på Källby Ängar i Lund

Skrivet av 
alt

Även i den sista etappen av Riksbyggens bostäder i Källby Ängar är arkitekturen inspirerad av Klas Anselms klassiska byggnader i Sankt Lars-parken. Husen får gedigna fasader med slaget tegel i vackert röd nyans som väl ansluter till områdets identitet.

 

I morgon tisdag startar Riksbyggen den sista etappen av bostadsrätter på Källby Ängar i södra delen av Lund. På plats finns Riksbyggens regionchef Ulrika Nyström, inbjudna representanter från Lunds kommun, blivande boende, entreprenör, arkitekt med flera.


Brf Källby Dal uppförs i parkmiljö intill ängar med betande hästar ett stenkast från Höje å. Inflyttningen i Källby Dal är beräknad till sommaren 2017.

 

Föreningen kommer att inrymma 57 lägenheter om 2–4 rum och kök, fördelade på tre fyravåningshus. Husen byggs i betong och arkitekten har lagt stor vikt vid att få husen att smälta in väl i den befintliga bebyggelsen i området.

 

Riksbyggen har tidigare byggt 40 radhus och 32 lägenheter i brf-form samt 20 i området. Dessutom byggs 228 hyresrätter, vilka beräknas bli inflyttningsklara i slutet av 2016 samt våren 2017.