18 maj 2024
tisdag, 27 oktober 2015 18:41

Martin & Servera etableras i Enköping

Skrivet av 
alt

Logistic Contractor bygger och hyr ut 36.000 kvm till Martin & Servera.

 

I januari 2017 ska ett nytt klimatsmart lager stå färdigt för inflyttning. Då flyttar restaurang- och storköksgrossisten Martin & Servera sina lagerverksamheter från Västerås och Stockholm till Enköping. I och med flytten blir Martin & Servera Enköping kommuns största privata arbetsgivare. Uppemot 250 personer kommer att ha sin arbetsplats på det nya lagret. Martin & Servera har tecknat ett tolvårigt hyresavtal för lokalen med Logistic Contractor.

 

Från 2017 förändras lagerstrukturen i Martin & Servera och ska omfatta fyra lager i Halmstad, Norrköping, Enköping och Umeå. Det innebär att dagens lagerverksamhet i Årsta/Stockholm och Västerås slås ihop och flyttas till ett nybyggt lager i Enköping. Närheten till den viktiga Stockholmsmarknaden och det logistiskt gynnsamma läget vid E18 och riksväg 55 har vägt tungt inför beslutet.

 

Fastigheten, som uppförs på Varggatan strax öster om Enköping, får en total yta på 36.000 kvm och innehåller kyl- och fryslager samt avdelning för kolonialvaror. Byggarbetet inleds i januari 2016 och den 1 januari 2017 ska anläggningen vara klar för inflyttning.