18 maj 2024
tisdag, 27 oktober 2015 18:37

Riksbyggen uppför trygghetsboende i Bromölla

Skrivet av 
alt

Intresset för Riksbyggens trygghetsboende Pynten i skånska Bromölla är stort.

 

Nu har Riksbyggen byggstartat trygghetsboendet Pynten på Ivöstrand i centrala Bromölla. I fastigheten kommer det att finnas hemtjänst för de som har behov av det och totalt blir det 34 lägenheter fördelade på tvåor och treor mellan 64 och 70 kvm. Inflyttning är preliminärt planerad till mars 2017.

 

Redan 2013 bildades den ekonomiska föreningen Pynten med målsättningen att bygga ett centralat beläget trygghetsboende för 70-plussare vid Ivösjön. Initiativet kom gemensamt från Riksbyggen och Bromölla kommun. Föreningen Pynten har fått sitt namn efter strandbankarna kring Skräbeån och kvarteret Munspelet blir ett av fyra bostadskvarter på Ivöstrand.

 

– Det har varit ett stort intresse från folk i kommunen. De boende kommer att bli medlemmar i en kooperativ hyresförening där man verkar i princip på samma sätt som i en bostadsrättsförening med en styrelse, gemensamma ytor och stora möjligheter att påverka det egna boendet – men utan den ekonomiska risken med en dyr kontantinsats, säger Anders Ihse, marknadsområdeschef för Riksbyggen.

 

Att bli medlem kostar 100 kr med kravet är medlemmen ska ha fyllt 70 år vid inflyttningsdagen.