26 april 2024
fredag, 03 juli 2015 13:49

Mark Lemon, ny på Skanska Risk Management

Skrivet av 
alt

                                                                                                  

Mark Lemon (bilden) har utsetts till Senior Vice President Risk Management på Skanska. Han tillträder den 6 juli, och efterträder samt kommer att rapportera till Christel Åkerman, vice vd för Skanska AB med ansvar för Risk Management.

 

Mark Lemon har arbetat på Skanska sedan 2005. Han inledde sin karriär i Skanska Infrastructure Development, ID, då han tittade på möjligheter för Skanska i Kanada och Chile, men även ledde arbetet med Skanskas anbudsarbete i flera stora transportprojekt i Virginia och New York.

 

Han har i närmare två år arbetat med Risk Management som Vice President. Lemon har haft en nyckelroll när det gäller att stärka samarbete och godkännandeprocessen i infrastrukturprojekt.

 

– Mark har en ytterst analytisk och nyfiken läggning, och ovärderlig erfarenhet från komplexa projekt. Han är en uppskattad kollega med en god förmåga att leda team. Hans engagemang i och förståelse för såväl anbuds- som investeringsprocesser gör honom mycket lämpad att leda koncernens insatser inom Risk Management framöver, säger Christel Åkerman.