26 april 2024
torsdag, 19 februari 2015 19:57

Falk, ny chef för Exploateringskontoret

Skrivet av 
alt

                                                                                                      

Den 1 april tillträder Håkan Falk (bilden) som ny förvaltningschef på exploateringskontoret, Stockholms stad. Han kommer närmast från tjänsten som vd på HSB Bostad.

 

– Det ska bli roligt att arbeta på exploateringskontoret med det viktiga uppdraget att ge förutsättningar för en hög takt i bostadsbyggandet i Stockholm. Jag ser fram emot att bidra i uppfyllandet av de bostadspolitiska målen om bland annat  40.000 bostäder till år 2020, kommenterar Håkan Falk.

 

Håkan Falk är 62 år och Täbybo. Han ersätter Krister Schultz som samtidigt, den 1 april, börjar som vd för det kommunala bolaget Stockholm Vatten.

 

Krister Schultz, född 1963, har varit förvaltningsdirektör för exploateringskontoret sedan 2007. Tidigare var han vd för Skolfastigheter i Stockholm AB, SISAB. Han är ekonom och började sin karriär 1987 i Stockholms stad som controller/ budgetgranskare på dåvarande finansavdelningen. Krister Schultz har även arbetat som ekonom på Stockholm Parkering, varit ekonomichef och fastighetschef vid dåvarande saluhallsförvaltningen samt förvaltningschef vid dåvarande renhållningsförvaltningen (numera avdelningen för avfall på trafikkontoret).

 

I en kommentar kan sägas att Håkan Falk får nu en tjänst som är oerhört viktig för Stockholms stad då han blir ny chef för Expolateringskontoret. Detta eftersom Stockholm ska få 40.000 nya bostäder till år 2020. SF