3 maj 2024
tisdag, 17 februari 2015 17:08

Cordea Savills investerade 5,34 Mdr kr i Norden

Skrivet av 
alt

Håkan Blixt, chef för Investment, Cordea Savills, Stockholm.

 

Cordea Savills investerade (AUM) 5,6 miljarder euro (5,34 Mdr kr) i Norden under 2014. Det innebar att Cordea Savills har bekräftat sin position som en av de främsta investerare i Skandinavien med tillgångar totalt värda 1,1 miljarder euro.

 

Under 2014 förvärvade Cordea Savills 18 fastigheter över hela Norden varav 11, värda cirka 230 MEUR, var detaljhandelsfastigheter i Köpenhamn. Samtliga dessa fastighetstillgångar, som har förvärvats off-market, har hyrts ut till it-företag samt till Hard Rock Café, Cos, Diesel, H&M och Body Shop.

 

För att stärka Cordea Savills nordiska närvaro kommer företaget inom kort etablera ett nytt kontor i Köpenhamn för att komplettera Cordea Savills nordiska huvudkontor i Stockholm.

 

Cordea Savills har även utökat sitt nordiska investeringsteam med Antti Laine, Maria Ingelson och Lauren Carroll. Detta har medfört att Cordea Savills har fått möjligheten att bredda sin verksamhet till att även omfatta Danmark och Norge.

 

Håkan Blixt, chef för Investment, Cordea Savills, Stockholm, säger i en kommentar:

– Norden har blivit en alltmer attraktiv marknad för investerare eftersom de flesta fastighetskategorier i Norden ger positiv avkastning. Vår fokus kommer att förbli att förvärva fastigheter i Norden med värdetillväxt och långsiktig miljömässig hållbarhet.  

 

I december 2014 lanserade Cordea Savills sin Nordic Logistics Fund, med tillgångar om 300 MEUR, belägna i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Portföljen består av tio logistikfastigheter med hyresgäster som Elgiganten, DHL, Tata Steel, Ahlsell och Prime Cargo, och i denna portfölj överstiger den genomsnittliga kontraktstiden 10 år.