2 mars 2024
måndag, 24 november 2014 17:49

Helaba finansierar Tour Blanche i Paris

Skrivet av 
alt

Tour Blanche i Paris har fått högsta miljöklass då den belönats med certifieringarna "HQE Renovering Exceptionnel" och "Effinergie BBC".

 

Helaba, har som ensam långivare finansierat förvärvet av kontorsfastigheten Tour Blanche i La Défense, åt köparen Plaza Global Real Estate Partners. Köparen Plaza, som är ett joint venture mellan Quantum Global Real Estate och LaSalle Investment Management, förvärvade kontorstornet i oktober i år för 95 MEUR.

 

Tour Blanche omfattar cirka 25800 kvm moderna kontorslokaler i fastighetens 27 våningar. Hyresgäst i Tour Blanche är den helstatliga eldistributören ERUF, som har tecknat ett långt hyresavtal.

 

Tour Blanche, som tidigare kallades AIG-Chartis, var bland de första byggnaderna som uppfördes i affärsdistrikten La Défense i Paris år 1967. Nu, när Tour Blanche har blivit helt ombyggd och moderniserad, är fastigheten den första renoverade kontorsbyggnaden i distriktet som har fått högsta miljöklass då den belönats med certifieringarna "HQE Renovering Exceptionnel" och "Effinergie BBC".