26 april 2024
torsdag, 30 oktober 2014 20:31

ETTELVA ritar åt Kulturförvaltningen

Skrivet av 
alt

Kulturförvaltningens nya lokaler har fått en yteffektiv aktivitetsbaserad kontorslösning.

 

Nu flyttar Kulturförvaltningen i Stockholm från sitt gamla kontor på Drottninggatan till fastigheten Kvarnspelet 4 på Askebykroken 26-32 i Rinkeby i nordvästra Stockholm. De nya lokalerna är ritade av ETTELVA Arkitekter i samarbete med systerbolaget MER och Modifi på uppdrag av Familjebostäder. Arkitektföretagen har analyserat nya arbetsformer, tagit fram koncept för och projekterat Kulturförvaltningens nya kontor, samt anlitats som projektledare för flytten.

 

Det var i början av 2013 som Stockholms stad beslutade att Stockholms förvaltningar skulle flytta ut från innerstaden för att främja ytterstadens utveckling. Kulturförvaltningen är den första stora förvaltningen som flyttar. Samtidigt flyttar Familjebostäders lokalkontor i Rinkeby till fastigheten och samlokaliseras med Kulturförvaltningen.

 

Byggnaden, som omfattar 3800 kvm fördelat på fem våningar, är ursprungligen ett tidstypiskt bostadshus från 1968. I detta har ETTELVA, MER och Modifi skapat nya lokaler 120 anställda. Förvaltningen räknar med att spara cirka 5 Mkr om året i lokalkostnader.

 

De nya lokalerna har fått en yteffektiv aktivitetsbaserad kontorslösning med en gemensam huvudentré för Kulturförvaltningen och Familjebostäder. Hyresgästerna kommer att dela på flertalet resurser såsom reception, kopiering, konferens-/mötesrum och matsal.

 

– Det har varit en lång och spännande process för Kulturförvaltningen som nu äntligen kan flytta in i sina nya fina lokaler. En satsning inte bara på en modern och tilltalande kontorsmiljö utan även på utvecklingen av Rinkeby i stort, säger Peter Morander, uppdragsansvarig arkitekt ETTELVA/Modifi.