4 juni 2023
torsdag, 30 oktober 2014 17:43

Anders Wadman, ny partner i 3XN

Skrivet av 
alt

                                                                     
Arkitekt SAR/MSA Anders Wadman (bilden), ledare av danska arkitektföretaget 3XN i Stockholm, blir partner i 3XN Sverige AB. Han utexaminerades från Arkitekturskolan vid KTH i Stockholm 2000 och har arbetat som projektarkitekt och projektledare på 3XN sedan 2011, där han har varit en nyckelperson i flera av bolagets svenska projekt, inklusive skapandet av 3XN första projekt i Stockholm, Swedbanks nya huvudkontor och Stockholm Continental.

 

Bo Boje Larsen, vd för 3XN A/S, säger:

- Som en följd av en allt större andel projekt i Sverige, ville vi behålla och stärka vår närvaro med skapandet av ett självständigt dotterbolag. Anders Wadman har som chef framgångsrikt hanterat 3XN:s intressen i Sverige, och därför kändes det som ett naturligt steg att han ansluter sig nu som en partner i 3XN Sweden AB.

 

3XN, som har ungefär en fjärdedel av sin totala verksamhet i Sverige, bildade sitt svenska dotterbolag under hösten 2013. Bolagets svenska kontor finns på Stockholm på Jakobs Torg med Danmark Hus och Kungliga Operan som grannar.

 

För närvarande har kontoret tre arkitekter och designers i lokaler om 165 kvm och det finns utrymme för upp till tio anställda som en följd av det ökande antalet svenska projekt.