17 maj 2024
måndag, 05 maj 2014 18:49

Peab kontrakterar Johnson & Johnson i Ulriksdal

Skrivet av 
alt

Johnson & Johnson hyr merparten av Peabs planerade kontorshus vid tågstationen i Ulriksdal.

 

Ett av världens största hälso- och sjukvårdsföretag, Johnson & Johnson, flyttar hela sin Stockholmsverksamhet, utom tillverkning, till Ulriksdal i Solna. Peab och Johnson & Johnson har tecknat ett avtal om att utveckla lokaler om 7 400 kvm med inflyttning under första kvartalet 2016. Fastigheten kommer att ligga i anslutning till tågstationen Ulriksdal.

 

– Det känns spännande och att kunna lokalisera hela vår verksamhet till en plats. Ett centralt läge och goda kommunikationer har varit avgörande för vårt val att nu satsa på Ulriksdal. På köpet får vi moderna, yteffektiva och ljusa lokaler i ett extremt bra skyltläge mitt i en växande stadsdel med en framtidsorienterad profil, säger Lars Johansson, vd på Janssen som är ett av de bolag som ingår i Johnson & Johnson.

 

Ulriksdal har en tydlig inriktning mot att främja ett aktivare liv. Förutom gym- och goda träningsmöjligheter finns här intill golfbana samt Nationalstadsparken och Järvafältet med promenad- och motionsslingor.

 

– Johnson & Johnsons inriktning mot hälsa passar väl in i utvecklingen av stadsdelen. Nu arbetar vi vidare med att hitta ytterligare hyresgäster till de resterande 4 000 kvm i fastigheten, säger Stefan Liljebris, regionchef på Peab.