17 maj 2024
torsdag, 01 maj 2014 19:25

Nya hyresgäster hos Aspholmen Fastigheter

Skrivet av 
alt

Aspholmens fastighet i kv. Svalan, på Vaksalagatan i centrala Uppsala. Huset ritades av arkitekt Sven Jonsson, som på 1950-talet var Uppsalas förste stadsplanearkitekt.

 

Aspholmen fastigheter AB har tecknat avtal med Semantix Språkcentrum AB, Nordens största språkföretag, och CompuGroup Medical Sweden AB som jobbar med IT-lösningar för hälso- och sjukvården som väljer att flytta in i Aspholmens lokaler.

 

I februari 2014 flyttar CompuGroup Medical Sweden AB in i det centralt belägna kvarteret Svalan, närmare bestämt på Vaksalagatan 10. Avtalet är femårigt och gäller 1 200 kvm kontorsyta. Kvarteret Svalan hör till en av Aspholmen Fastigheters största satsningar i Uppsala.

 

– Vi fortsätter att se en stor efterfrågan på centrala kontor och har därför valt
att utveckla kvarteret Svalan genom att bygga både om till  och vi lägger 200 Mkr på att anpassa fastigheten efter våra och hyresgästernasönskemål, säger Björn Johansson som är fastighetschef på Aspholmen Fastigheter i Uppsala.

 

Semantix väljer att flytta till fastigheten Kristallen där de tecknat avtal på 1 050 kvm kontor. Fastigheten ligger i Fyrislund som är ett annat område som Aspholmen valt att lägga extra fokus och resurser på.

 

– Fyrislund är det perfekta området för företag som är i behov av stora anpassade ytor och dessutom ligger det lättillgängligt vid E4:an. Vi ser stor potential där och vi märker absolut ett ökat intresse, säger Björn Johansson.

 

Semantix flyttar in under tidig vår 2014 och avtalet sträcker sig fem år framåt.