17 maj 2024
onsdag, 09 april 2014 19:50

Veidekke och Arcona bygger hotell åt Fabege

Skrivet av 
alt

HKC Hotels blir hyresgäst hos Fabege i Arenastaden, Solna.

 

Vid norra infarten till Stockholm, på promenadavstånd från Friends Arena, har hotellegendaren Ejnar Söder tillsammans med HKC Hotels tecknat ett avtal med Fabege om att öppna The Winery Hotel. Hotellet kommer att ha ett bärande tema på vin och vintillverkning, både i verksamheten med egen vintillverkning, och i lokalernas utformning och utseende. Veidekke och Arcona har fått förtroendet att bygga hotellet, som får 184 rum och som utformas för att får fyra stjärnor.

 

Inspiration till hotellets design har bland annat hämtas från Wythe Hotel Brooklyn i New York City. Från hotellets lobby kommer man att se ekfaten där vinet lagras. I direkt anslutning finns ett vinotek där tusentals flaskor är grupperade efter ursprung.

 

– Arcona har senaste tre åren varit inblandade i hotellprojekt med över 2 500 rum. Det är roligt att vi tack vare vår expertis inom hotellbyggnation och kunskap att driva samverkansprojekt fått förtroendet att tillsammans med Veidekke bygga detta spännande koncepthotell, säger John Lundholm, projektchef på Arcona.