17 maj 2024
tisdag, 01 april 2014 15:43

Aberdeen säljer i Marievik till AMF

Skrivet av 
alt

Marievik 25 på Årstavägen 25 omfattar cirka 10 000 kvm.

 

Aberdeen Property Funds SICAV-FIS Pan-Nordic säljer fastigheten Marievik 25 på Årstaängsvägen 25 i Stockholm. Fastigheten är fullt uthyrd och inrymmer knappt 10 000 kvm kontor. Köpeskillingen är cirka 300 Mkr och köpare är AMF Fastigheter, som sedan tidigare äger kringliggande fastigheter om totalt cirka 120 000 kvm. MAQS och Leimdörfer har varit Aberdeens rådgivare vid försäljningen.

 

– Marievik genomgår stora förändringar och ses alltmer som en integrerad del av Stockholms innerstad. Vi fortsätter vårt arbete i enlighet med den fastlagda affärsplanen, vilket innebär att sälja de fastigheter vi förädlat klart och att fokusera på att utveckla de fyra fastigheter vi har kvar i området. Vi ser goda möjligheter att skapa nya byggrätter för attraktiva bostäder och på så sätt bidra till områdets positiva utveckling, säger Magnus Kenning, transaktionschef på Aberdeen.

 

Efter förvärvet uppgår AMF:s uthyrbara yta på Årstaängsvägen till cirka 130 000 kvm.

 

– Vi ser stor potential för området och kan genom förvärvet ytterligare bidra till den positiva utvecklingen. Byggnaden blir ett bra komplement till våra befintliga fastigheter, säger Fredrik Ronvall, transaktionschef AMF Fastigheter.