17 maj 2024
torsdag, 27 mars 2014 20:14

Programsamråd i 3 D om Orminge centrum

Skrivet av 
alt

Nya Orminge centrum ska innehålla allt, bostäder, hander, skolor, terminal, fritid och kultur.

 

Nacka kommun genomför nu programsamråd om Orminge centrum. Förslaget innehåller cirka 1 000 nya bostäder och lokaler för bland annat förskolor, bussterminal, handel, fritid och kultur. Ormingeborna kan delta genom att lämna synpunkter på förslaget i en interaktiv 3D-modell.

 

– Det är lättare att få en uppfattning om hur ett bebyggelseförslag påverkar stadslandskapet, gaturum och solförhållanden genom en 3D-modell. Det blir också enkelt att visa exakt vilken plats en synpunkt gäller, säger Terese Karlqvist, planarkitekt på Nacka kommun.

 

Förslaget till ny bebyggelse finns inlagt i 3D-modellen som gula ”klossar”, medan dagens hus, gator, torg, grönområden med mera visas mer verklighetstroget. Webbesökarna kan markera en plats eller ett område och lämna synpunkter. Synpunkten blir direkt synlig för andra besökare, som dessutom kan visa om de gillar förslaget – eller lägga in ett eget ”motförslag”.

 

Orminge centrum ska utvecklas till ett stadsdelscentrum som är tryggt, tillgängligt och levande. Området ska vara attraktivt för såväl boende som besökare och företag. Viktiga inslag i planeringen är också en ny bussterminal och att förbereda för en framtida utbyggnad av tunnelbanans Nackagren. Programsamrådet pågår till och med den 6 maj.