17 maj 2024
tisdag, 25 mars 2014 20:38

Stabil vinst för Uppsalahem

Skrivet av 
alt

I det nybyggda bostadshuset Frodeparken har Uppsalahem kombinerat ny teknik med en spännande arkitektur genom att ge byggnaden med en futuristiskt utformad fasad av solceller.

 

Uppsalahemkoncernen (inklusive Studentstaden) uppvisade ett starkt resultat och en fortsatt hög nyproduktionstakt under 2013. Omsättningen ökade till 1 101 Mkr (1 050) och resultatet före skatt steg till 179 Mkr (130). Antalet påbörjade bostäder minskade till 430 (504).

 

Underhållskostnaderna sjönk, vilket delvis förklarades av att effekten av förnyade bostäder slog igenom. En mild höst och vinter gav också ett lägre utfall på både uppvärmnings- och snöröjningskostnader.

 

– För Uppsalahem är det viktigt att vi fortsätter göra ett bra resultat, det ger oss utrymme att fortsätta bygga fler nya hem, säger Mikael Rådegård, vd Uppsalahem.

 

Under året köpte Uppsalahem resterade del av Studentstaden (49 procent) och flera nyproduktionsprojekt har redan startat. 

 

– Vi har verkligen visat att vi tar ansvar för att skapa nya studentbostäder. I höst är det inflyttningsstart för de första i Blåsenhus och vi har planer på hundratals fler bostäder runt om i Uppsala, säger Sara Westberg, vd för Studentstaden.