3 maj 2024
torsdag, 06 februari 2014 09:40

AFA Fastigheter premiärköper hotell i Göteborg

Skrivet av 
alt

Elite Hotels säljer Inom Vallgraven 54:11 i Göteborg till AFA Fastigheter.

 

alt

Kristina Sawjani, transaktionsansvarig, AFA Fastigheter.

 

AFA Fastigheter köper sitt första hotell i Göteborg som är fastigheten Inom Vallgraven 54:11. Säljare är Elite Plaza Hotel via SSRS Fastighets AB, Elite Hotels fastighetsbolag. Samtidigt tecknas ett 20-årigt avtal med Elite Hotels som fortsätter att driva hotellverksamheten. Hotellet som är femstjärnigt, inrymmer 130 hotellrum, restaurang Swea Hof, Plaza Baren och The Bishops Arms.

 

– Vi har under en längre tid sökt denna typ av investering i Göteborg. Samtidigt fördjupar vi vårt samarbete med Elite-koncernen, vilket vi även ser som mycket positivt, säger Kristina Sawjani, transaktionsansvarig, AFA Fastigheter.

 

– Försäljningen av fastigheten i Göteborg ingår i vår övergripande strategi för att kunna utveckla och stärka vårt fastighetsbestånd nationellt. AFA Fastigheter ser långsiktigt på sina placeringar och besitter en kompetens i att äga hotellfastigheter. AFA Fastigheter är, enligt mitt förmenande, en av de bästa hyresvärdar vi kan ha som hotelloperatör. Jag ser därför med tillförsikt fram emot vårt nya samarbete, säger Elite Hotels vd och ägare Bicky Chakraborty.

 

AFA Fastigheter äger sedan tidigare fastigheterna som inrymmer Elite Palace Hotel, Elite Eden Park, Elite Hotel Adlon – samtliga i Stockholm.

 

Om AFA Fastigheter
AFA Fastigheter förvaltar, projekterar och hyr ut kontor, hotell och bostäder – främst i Stockholm med närförort. Fastighetsbeståndet består av cirka 500 000 kvm till ett värde av cirka 22 Mdr kr. AFA Fastigheter är en del av kapitalförvaltningen på AFA Försäkring.

 

Uppgiften för AFA Försäkring är att erbjuda trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Bolagets försäkringar, som omfattar drygt fyra miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner, är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 Mdr kr. En viktig del av bolagets verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 600 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.