2 maj 2024
tisdag, 04 februari 2014 17:45

Nordhalla tillförs 0,5 Mdr kr

Skrivet av 
alt

Kent Jonsson, chef indirekta fastigheter på Alecta, tillika ordförande i Nordhalla Fastigheter AB.

 

 

alt

Patrik Hall, som är vd för Heimstaden, är även vd för Nordhalla Fastigheter.

 

 

Nordhalla Fastigheter AB, som ägs av Alecta, Heimstaden, samt Ericssons och Sandviks pensionsstiftelser, tillförs nytt kapital om knappt 500 Mkr. Den nya allokeringen ska användas till nya förvärv av bostadsfastigheter och ger möjlighet till att utöka Nordhallas bostadsbestånd med cirka 1,5 Mdr kr. Ägarna har efter detta kapitaltillskott investerat cirka 1,5 Mdr kr i Nordhalla.

 

 

Nordhalla Fastigheter bildades vid halvårsskiftet 2013 och förvärvade då en bostadsportfölj i centrala lägen i Uppsala, Växjö, Karlskrona, Vetlanda, Ljungby och orter i norra Skåne, omfattande drygt 4 500 lägenheter med ett fastighetsvärde om 2,9 Mdr kr. Vd för bolaget är Patrik Hall. Han säger:

 

– Vi analyserar just nu ett antal fastighetsbestånd, som på ett utmärkt sätt kommer att kunna komplettera befintlig fastighetsportfölj, avseende centrala lägen, attraktiv avkastning och utan vakansproblematik.

 

 

– Vi har goda förhoppningar om att kunna genomföra ett antal nya förvärv under året och omsätta det nya kapitalet i långsiktigt goda fastighetsplaceringar, säger Kent Jonsson, chef indirekta fastigheter på Alecta, tillika ordförande i Nordhalla Fastigheter AB.

 

 

Även om expansion ligger för handen har Nordhalla Fastigheter avtalat om försäljning av tre mindre fastigheter i Växjö om totalt 35 lägenheter. Försäljningen sker till en lokal köpare.