2 maj 2024
tisdag, 04 februari 2014 17:38

Galären bygger stadsradhus

Skrivet av 
alt
Galären bygger Luleås första stadsradhus.

 


Nu får Luleå sina första stadsradhus. Det är Galären som tillsammans med arkitektbyrån Tirsén & Aili utvecklat idén med inspiration från liknande hus i bland annat New York, Amsterdam och Stockholm. Husen ska uppföras i kvarteret Radiomasten ligger alldeles intill Tunaskolan. Kvarteret omges av stora grönytor och skogspartier i anslutning till Luleälven och Mjölkuddens stränder.

 

– Stadsradhus kombinerar villaboendets marknära frihet med lägenhetsboendets enkelhet. Vi har utvecklat en attraktiv boendelösning som jag tror kommer att bli mycket uppskattad. Stadsradhusen kommer att säljas i bostadsrättsform där de boende äger och förvaltar föreningen gemensamt, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären.

 

Luleås första stadsradhus omfattar 164 kvm. Mot gatan är de tre våningar höga, och två våningar inklusive terrass mot de privata gårdarna. Kvarteret får infart från Mjölkuddsvägen och binds samman av gatumiljön med trottoarer och de grusade gånggränderna mellan husen. Här finns 45 carportar och ett gemensamt kvartershus med samlingslokal, grovtvättstuga och övernattningsrum.