26 april 2024
måndag, 03 februari 2014 15:46

Agneta Kores, ny vd för Stena Fastigheter Göteborg

Skrivet av 
alt

                                                                                                      

Efter snart 16 år på posten som vd för Stena Fastigheter Göteborg AB lämnar Bengt Gustafsson över stafettpinnen till Agneta Kores (bilden) som utsetts till ny vd. Hon tillträder tjänsten den 1 augusti 2014 och kommer att ingå i Stena Fastigheters ledningsgrupp.

 

Agneta Kores är idag länsöverdirektör i Västra Götalands län. Dessförinnan var hon vd för Familjebostäder i Göteborg mellan 2003-2011, vilket ger henne en lång och gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen.

 

– Jag ser fram emot att bli en del av Stena Fastigheter och att kunna bidra till den fortsatta utvecklingen. Stena Fastigheter är en långsiktig professionell ägare med kunden i fokus vilket ger fantastiska möjligheter, säger Agneta Kores.

 

– Efter snart 16 år som vd för Stena Fastigheter Göteborg AB har jag nu beslutat mig för att det är dags att göra någonting nytt. 2013 gjorde vi vårt bästa resultat någonsin och jag har varit med om en fantastisk och spännande utveckling av bolaget, säger Bengt Gustafsson.

 

– Vi är mycket glada över rekryteringen av Agneta Kores. Hon har en stor och bred erfarenhet som gör henne väl lämpad för VD-uppdraget att leda Stena Fastigheter Göteborg in i framtiden. Samtidigt tackar vi Bengt Gustafsson som under många år bidragit till Stena Fastigheter Göteborgs starka utveckling. Vi önskar honom varmt lycka till med framtida nya utmaningar, säger Christel Armstrong Darvik, vd och koncernchef Stena Fastigheter.