3 maj 2024
torsdag, 30 januari 2014 19:40

Nåiden bygger Träkronan i Piteå åt Skoogs

Skrivet av 
alt

Träkronan i Piteå. Bild: BSK Arkitekter

 

Skoogs Fastigheter AB väljer Nåiden Bygg AB som partner i projekt Träkronan i centrala Piteå. Uppdraget löper över tre år och omfattar om- och tillbyggnad av köpcentrumet Småstaden samt viss nyproduktion. Byggstarten är planerad till mitten av februari.
    Träkronan innefattar en ombyggnad av köpcentrumet och ett nytt hotell med 70 rum, konferensdel, skybar och relaxavdelning samt 68 lägenheter. Investeringen beräknas till cirka 300 Mkr. I väntan på beslut på en överklagan väljer Skoogs nu att starta arbetet med de delar som byggnadstekniskt inte påverkas av överklagan.
    – Vi har tagit del av överklagan och har stor respekt för den processen, men känner oss trots allt hoppfulla. Överklagan lägger fokus på fornlämningen som hela Piteås innerstad är byggd på och skiljer sig inte nämnvärt från den som tidigare avslagits av Länsstyrelsen. För att inte tappa fart i väntan på beslut, väljer vi att använda denna tid på bästa sätt, säger Christina Skoog, vd för Skoogs Fastigheter.
    I projektet medverkar Ruda Solutions med utveckling av handelsplatsen. För den arkitektoniska utformningen av projektet svarar BSK Arkitekter.