27 april 2024
torsdag, 16 januari 2014 19:50

Skanska säljer för 600 Mkr i Sundbyberg

Skrivet av 
alt

Skanska säljer Chokladfabriken i Sundbyberg till Areim.

 

Areim, som nyligen avtalade om köpet av Trygg Hansas fastighet på Fleminggatan i Stockholm köper även kontorsfastigheten Chokladfabriken (Eken 6) i Sundbyberg från Skanska för cirka 600 Mkr. Transaktionen bokförs i första kvartalet 2014, då även tillträdet sker.

 

– Vi är självklart nöjda med förvärvet av Chokladfabriken då Sundbyberg är en spännande delmarknad med väldigt goda framtidsutsikter, säger Mikael Hesselvall, ansvarig för transaktionen på Areim.

 

Fastigheten är centralt belägen i expansiva Sundbyberg med mycket bra kommunikationsläge. Chokladfabriken har en uthyrningsbar yta om cirka 27 000 kvm och en uthyrningsgrad om cirka 65 procent. Bland hyresgästerna finns bland annat ST1, OBH Nordica, Kronofogdemyndigheten, Semper och Kommunal.

 

Byggnaden uppfördes ursprungligen som fabrik åt Marabou 1917 men har sedan konverterats till kontor och byggts ut i slutet av 90-talet. Samtidigt uppfördes även ett parkeringshus omfattande 700 parkeringsplatser på fastigheten.

 

– Chokladfabriken är en väldigt fin fastighet som vi har ägt länge. Tiden är nu mogen att använda det kapital vi har bundet i denna fastighet till att investera i nya spännande projekt, säger Caroline Arehult, vd på Skanska Fastigheter Stockholm.