27 april 2024
tisdag, 14 januari 2014 21:11

Förtätning ska ge 140 000 nya bostäder

Skrivet av 
alt

Finansborgarrådet Sten Nordin (M) och stadsbyggnadsborgarrådet Regina

Kevius (M) har presenterat utredningen Bostadspotential Stockholm, vilken

visar hur staden kan bygga 140 000 bostäder fram till 2030.

 

Igår presenterade finansborgarrådet Sten Nordin (M) och stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M) Bostadspotential i Stockholm, en utredning som visar var Stockholms stad kan bygga 140 000 bostäder fram till 2030.

 

Enligt utredningen kan bostäderna tillkoma genom att förtäta innerstaden söder- och västerut samt bygga i nio tyngdpunkter i ytterstaden.

 

– Bostadspotential i Stockholm är en detaljerad och djuplodande beräkning av var Stockholms stad kan växa de kommande åren. Nu kan vi med kraft och trovärdighet gå vidare mot vårt mål att bygga 140 000 bostäder till 2030, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande Stockholms stad.

 

Utredningen visar att samtliga 140 000 bostäder är möjliga att bygga med nuvarande byggregler intakta. Inga antaganden om överdäckningar eller rivningar finns med i utredningen. Endast sju promille av stadens värdefulla grönområden kommer tas i anspråk

 

– Rapporten visar tydligt att en genomtänkt omvandling av större områden i staden ger mer kvalitet till stockholmarna. Närheten ökar till lokal service och vi får mer grönska kvar jämfört med att komplettera med några få hus runtom i våra stadsdelar, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).