27 april 2024
torsdag, 09 januari 2014 21:09

Ikano Bostad och JM får bygglov i Järvastaden

Skrivet av 
alt

Enter Arkitektur har ritat de 199 bostadsrätterna som Ikano Bostad ska bygga i Järvastaden, Solna.

 

Stadsbyggnadsnämnden i Solna beslutade på sitt senaste sammanträde om bygglov till 487 nya bostäder i tre olika stadsdelar i Solna. De flesta av dessa bostäder kommer byggas i Järvastaden där både Ikano och JM nu har fått bygglov beviljade i kvarteret Stensötan respektive kvarteret Pyrolan.

 

Ikano Bostad ska uppföra fem flerbostadshus i 4-5 våningar med källarvåning med totalt 199 lägenheter i storlek mellan 1 rok till 5 rok medan JMs bygglov gäller 102 lägenheter i två flerbostadshus i 5 respektive 5-6 våningar med inredd källarvåning. Det ena huset byggs i vinkel och består av 5-6 våningar med ett torn i hörnet. Den andra byggnaden är en lamell i 5 våningar.

 

Bakom initiativet att bygga en helt ny stadsdel på den gamla militärmarken i Solna och Sundbyberg står Järvastaden AB, som samägs av Skanska och Vasakronan.
 Järvastaden utvecklar det stora området genom att planlägga marken. Därefter tar byggherrarna Skanska, JM, Ikano och HSB vid för att tillsammans skapa en attraktiv stadsdel med variationsrik bebyggelse.