21 juli 2024
torsdag, 19 december 2013 20:28

Aspelin Ramm byggstartar i Torslanda

Skrivet av 
alt

Redan vid byggstart är en tredjedel av Aspelin Ramms fastighet Terminal 3 på Hisingen uthyrd.

 

Nu startar bygget av Terminal 3 i Amhult i Torslanda, Göteborg. En miljöcertifierad byggnad i tre plan för kontor och handel. 1 600 kvm uthyrningsbar yta i centrala Amhult intill det nya busstorget som blir en knutpunkt för kollektivtrafiken på västra Hisingen.

 

– Det känns riktigt bra att äntligen sätta spaden i marken efter en lång process som utvecklat Amhult till modern och levande stadsdel på Hisingen med en bra blandning av boende och handel, säger Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm Fastigheter.

 

Den första hyresgästen i Terminal 3 är redan klar när bygget inleds. Det är vårdföretaget Capio som har tecknat avtal att hyra hela plan 2 om cirka 550 kvm för att driva en vårdcentral. Inflyttningen planeras ske i oktober 2014.

 

– Det är naturligtvis positivt att vi redan innan vi börjat bygga har hyrt ut en tredjedel av de tillgängliga lokalerna. Samtidigt är läget på Terminal 3 så attraktivt att jag hoppas och tror att huset är fullt uthyrt i god tid innan vi är klara med bygget, tillägger Lennart Karlsson.

 

Förutom bygget av Terminal 3 så har såväl Peab som Amhult 2 startat med sina byggen av bostäder i området. Dessutom har Svenska kyrkan påbörjat bygget av en helt ny kyrka i Amhult. Nästa år beräknas även det stora busstorget stå färdigt intill Terminal 3. Det blir den nya knutpunkten för all kollektivtrafik på västra Hisingen.

 

Aspelin Ramm Fastigheter äger, förutom fastigheten Terminal 3, även fastigheten Terminal 1 (den före detta utrikeshallen på Torslanda Flygplats) och en byggrätt omfattande 1 200 kvm i området.