13 juli 2024
torsdag, 19 december 2013 19:53

Diligentia hyr ut 2 100 kvm till Cybercom

Skrivet av 
alt

Cybercom blir först bland Diligentias hyresgäster med ett helt och fullt aktivitetsbaserat arbetssätt på Sveavägen 20.

 

Med grannar som Grant Thornton och Halvarsson & Hallvarsson flyttar konsultföretaget Cybercom in på 2 100 kvm på Sveavägen 20 mitt i Stockholms city. Cybercom blir först bland Diligentias hyresgäster med ett helt och fullt aktivitetsbaserat arbetssätt, med en lounge och kafé mitt i lokalen. I Stockholm har bolaget cirka 250 medarbetare, varav cirka 140 dagligen förväntas vara på kontoret. Inflyttning sker till sommaren.

 

– För oss som är en konsultverksamhet ser fram emot att flytta till ett aktivitetsbaserat kontor. Det stödjer ett modernare arbetssätt och är i linje med vårt varumärke att vara agila. Våra dagar kan vara väldigt olika utifrån vilka uppdrag vi har. Många av konsulterna befinner sig hos kunder och i en mängd projekt, vars förutsättningar och organisationer snabbt kan ändras. Med en flexibel kontorslösning utan fasta arbetsplatser skapar vi en dynamisk arbetsmiljö och högre effektivitet, säger Niklas Flyborg, vd och koncernchef för Cybercom.

 

Cybercom har idag sitt kontor på Lindhagensplan på Kungsholmen, men gjorde ett aktivt val när man sökte lokaler i city. Närheten till kunder och att känna pulsen var några av anledningarna, men som en global leverantör av IT-tjänster är persontransporter den enskilt viktigaste miljöfrågan för Cybercom.

 

– Genom att beräkna arbetsplatsens beläggningsgrad är jag övertygad om att de flesta företag idag kan få en bättre bild av hur mycket yta i kontoret som verkligen används, minska den och därigenom få ekonomiskt utrymme att flytta till mer attraktiva lokaler, vare sig det är bättre läge eller bättre standard man är ute efter, säger Markus Pfister, Diligentias fastighetschef för kontor.