13 juni 2024
måndag, 18 november 2013 18:05

Crown bygger om Fatburen

Skrivet av 
alt
Fatburen om 48 000 kvm får nytt ljus genom en ombyggnation.

 

Nytt liv gjuts i en oförtjänt förbisedd del av Söder när Fatburen bygger om och öppnar upp sitt gatuplan för allmänheten. Fastigheten har de senaste tio åren levt ett undanskymt liv som kontorsfastighet, mest förknippad med tidigare hyresgästen Skatteverket. När portarna slås upp hösten 2014 vill Crown Nordic Management med hjälp av BSK Arkitekter sätta området på kartan igen med utökad service och nya, naturliga samlingsplatser såväl i som runt fastigheten.

 

– Utvecklingen av fastigheten i kombination med projekt som Stockholms stad genomför ska placera Fatburen inte bara geografiskt utan även händelsemässigt mitt på Södermalm, säger Håkan Larsson, Crown Nordic Management.

 

Ombyggnationen startar i början av nästa år och den ska bland annat resultera i nya och tydligare entréer. Invändigt öppnas bottenplanet upp och ett naturligare stråk skapas.

 

Invändigt har delar av de 48 000 kvm kontorslokalerna redan i år fått nya hyresgäster, medan övriga delar har börjat anpassas för inflyttning under 2014 och 2015.

 

– Ett nytt spännande kvarter håller på att födas i Stockholms mest dynamiska stadsdel, och vi är övertygade om att det kommer innebära en nystart för hela området, säger Carl-Michael Bonde, BSK Arkitekter.