26 april 2024
söndag, 13 oktober 2013 18:45

Platzer hyr ut 7 300 kvm och bygger nytt i Gårda

Skrivet av 
alt

Platzer har kontrakterat Försäkringskassan på 7 300  kvm i Gårda, Göteborg. Projekteringen av för fastigheten Gårda 3:14 sker tillsammans med White Arkitekter. BDAB, ÅF, Ramböll, FSD AB och ByggFast kommer att ha ansvar för byggledningen.

 

Platzer har tecknat ett sexårigt hyresavtal med Försäkringskassan i fastigheterna Gårda 3:12 och Gårda 3:14 på Anders Personsgatan 2-8  i Gårda Norra. Uthyrningen innebär att Platzer startar projektutvecklingen av fastigheten Gårda 3:14. Totalt omfattar de båda fastigheterna knappt 12 000 kvm uthyrningsbar yta kontor och butikslokaler. Arbete pågår nu med att hyra ut resten av de lediga ytorna. JLL har varit rådgivande i affären.

 

– Vi har arbetat intensivt med att få till en större förhyrning för att dra igång vårt nybygg-nadsprojekt i Gårda Norra och med att hitta en hyresgäst till fastigheten Gårda 3:12. Det är med stor tillfredställelse jag kan konstatera att vi nu löser båda delarna genom avtalet med Försäkringskassan. Projektutvecklingen av Gårda Norra är en viktig startpunkt för nybyggnationen av kommersiella fastigheter i området och vi ser fram emot att fortsätta att utveckla Gårda Norra till ett attraktivt kontorsområde i centrala Göteborg, säger P-G Persson, vd för Platzer.

 

– Vi tycker att detta är en bra lösning när det gäller lokalsituationen för 500 av våra anställda i Göteborg och ser fram emot flytten till Gårda, säger Gunnar Pettersson, fastighetschef på Försäkringskassan.
     Försäkringskassan tillträder lokalerna under hösten 2015.