2 maj 2024
fredag, 27 september 2013 15:31

Gustaf Hermelin tillträder som vd för Catena

Skrivet av 
alt
Gustaf Hermelin blir åter vd för ett stort noterat fastighetsbolag.

 

Catena har tillträtt aktierna i Brinova Logistik AB och i samband med detta har Gustaf Hermelin tillträtt som vd för Catena.

 

Det var den 20 augusti som Catena och Brinova Fastigheter meddelade marknaden om den affär som tillfört Catena ett nytt affärsområde genom 43 logistik- och lagerfastigheter värderade till 3,8 Mdr kr. Fastigheterna har en uthyrningsbar yta om 655 000 kvm och årliga hyresintäkter om 346 Mkr och förvärvet finansieras genom en riktad emission till Brinova om 13,6 miljoner aktier till kurs 84 kr.

 

För Catenas del innebär affären den stora fördelen att bolaget får resurser i form av kapital och kompetens för att vidareförädla sin utvecklingsfastighet i Haga Norra, Solna. Dessutom utgör logistikportföljen ett bra komplement som riskdiversifiering till utvecklingsfastigheten. När affären presenterades framhöll Gustaf Hermelin att han räknar med att det nya Catena ska växa genom förvärv och nyproduktion.

 

I en kommentar kan sägas att Gustaf Hermelin, som har lång erfarenhet av fastighetsutveckling, nu kan trimma individer och en ny organisation, dels för att fortsätta utvecklingen av Brinova, dels för att förädla Haga Norra. Nu blir han åter vd för ett stort börsnoterat fastighetsbolag. I kvartalsrapporten för Q3 kommer nya Catena med en ny balansräkning där fastigheterna från Brinova ingår. Det betyder att nya Catena får ett bra kassaflöde för bolagets nya fastighetsutveckling. SF