2 maj 2024
tisdag, 24 september 2013 16:56

NCC säljer sitt hk i Danmark

Skrivet av 
alt
NCC har sålt kontorsprojektet Gladsaxe Company House till PensionDanmark. Vid färdigställandet ska NCC s flytta sitt danska huvudkontor till huset.

 

NCC har sålt Gladsaxe Company House, ett kontorsprojekt nära Köpenhamn, för 353 Mkr. Köpare är den danska pensionsfonden PensionDanmark. Projektet omfattar totalt 15 400 kvm uthyrbar area och beräknas stå färdigt under första kvartalet 2015. I samband med färdigställandet ska NCC flytta sitt huvudkontor för sin danska verksamhet i samband med färdigställandet, vilket ger en uthyrningsgrad på 70 procent. Entreprenaden påbörjades i juli.

 

– Den här affären befäster NCC:s starka position som en av de ledande fastighetsutvecklarna i Danmark och visar att det finns en god efterfrågan på våra lösningar inom hållbara kontorsbyggnader, säger Carola Lavén, affärsområdeschef på NCC Property Development.

 

Affären genomförs som en så kallad forward funding, med en basköpeskilling om 353 Mkr. NCC ansvarar för uthyrning av kvarvarande vakanta kontorsytor i ytterligare fem år efter färdigställandet och ställer en hyresgaranti för denna period. Uthyrning av de återstående kontorsytorna kan generera en tilläggsköpeskilling om maximalt 22 Mkr.

 

NCC har haft som mål att minimera projektets miljöpåverkan och Gladsaxe Company House satsar på att uppnå guldnivå i miljöcertifieringssystemet DGNB.

 

Projektet är första etappen i omvandlingen av en äldre industrifastighet till 120 000 kvm kontor, handel och bostäder. Området har ett gott kommunikationsläge tack vare närheten till motorvägen. En ny spårväg planeras även att byggas i direkt anslutning Gladsaxe Company House.