2 maj 2024
måndag, 23 september 2013 19:00

Eklandia hyr ut 4 500 kvm i Aurora

Skrivet av 
alt

Aurora på Lindholmen i Göteborg omfattar 9 500 kvm i sex plan.

 

Eklandia Fastighets AB har tecknat hyresavtal med China-Euro Vehicle Technology AB avseende kontorslokaler om cirka 4 500 kvm i det nybyggda kontorshuset Aurora på Lindholmen i Göteborg. I och med denna affär är nu 70 procent av ytorna i fastigheten uthyrda.

 

– Vi är mycket glada över att kunna välkomna CEVT som hyresgäster till Eklandia. Lindholmen Science Park är Göteborgs mest expansiva område och vi ser ett stort intresse från företag som erbjuder kvalificerade tjänster mot fordonsindustrin att etablera sig här, säger Hans Stridh, affärsområdeschef Eklandia Fastighets AB.

 

China-Euro Vehicle Technology (CEVT), som ingår i Geelykoncernen, etablerar nu ett forsknings- och utvecklingscenter med drygt 200 medarbetare på Lindholmen. Inflyttningen påbörjades i somras och kommer att ske successivt fram till början av 2014. Kontorshuset Aurora är nyligen färdigställt och rymmer flexibla kontorslösningar om cirka 9 500 kvm i sex våningsplan.

 

– Förutom att vi har fått en effektiv, stimulerande och attraktiv arbetsmiljö så är läget mitt i Lindholmen Science Park optimalt för oss och vår verksamhet givet den omfattande fordonskompetens som finns samlad i regionen, säger Mats Fägerhag, vd China-Euro Vehicle Technology AB