5 maj 2024
fredag, 13 september 2013 12:15

Objektvision tar över Hemnets kommersiella.se

Skrivet av 
alt
Ulf Magnusson, vd Objektvision.

 

Den 1 september lade bostadssajten Hemnet ner sin webbplats för kommersiella fastigheter – Kommersiella.se. I en överenskommelse mellan Hemnet och Objektvision hänvisas nu alla besökare vidare till objektvision.se. Hemnet har även aktivt rekommenderat alla sina mäklare av kommersiella fastigheter att istället annonsera på Objektvision.

 

– Livet kommer att bli betydligt enklare för alla som vill investera i fastigheter eller hyra en lokal. Nu blir Objektvision en ännu tydligare destination för branschen, säger Objektvisions vd Ulf Magnusson.

 

Objektvision har vuxit stadigt sedan starten 1998 som ett renodlat internetföretag och har hela tiden haft en god lönsamhet. Idag har sajten mer än 10 000 tillgängliga hyreslokaler och närmare 850 fastigheter. Ulf Magnusson räknar med att volymerna kommer att öka ytterligare under det närmaste året, bland annat genom att ta ytterligare andelar från printannonsering.

 

– Överenskommelsen med Hemnet innebär både att vi får många nya fastigheter att exponera och att vi blir en ännu mer relevant marknadsplats för lokal- och fastighetsbranschen. Min bedömning är att vi kommer att fortsätta att växa under de närmaste åren, säger Magnusson.

 

Carl-Henrik Borg, vd för Hemnet, är också nöjd med överenskommelsen.

– Nu fokuserar vi på den mäklade bostadsmarknaden. Hemnet.se har en miljon objektvisningar per dygn och vår position som Sveriges största sajt för bostadssök är mycket stark. Det känns bra att låta Objektvision ta hand om den kommersiella fastighetsmarknaden.