5 maj 2024
torsdag, 12 september 2013 20:06

Prisregn på Sweden Green Building Awards

Skrivet av 
alt

Hyreshuset Trettondagen 1 i Hökarängen blev årets Miljöbyggnad. Byggherre är Stockholmshem.

 

alt

Glasberga Förskola i Södertälje ritad av Comarc blev årets EU GreenBuilding. Byggherre är Telge Fastigheter.

 

alt

NCC och Vasakronan tog emot BREEAM-priset för Koggen 2, ritad av Arkitekturkompaien AB och belägen i Västra Hamnen, Malmö

 

alt

Skanska tog hem priset för bästa LEED-byggnad för Väla Gård i Helsingborg, i hård konkurrens med ett flertal andra projekt. Skanska vann även priset för Bästa Gröna Byggnad, även detta för Väla Gård.

 

Sweden Green Building Awards, priset som premierar hållbart byggande i Sverige, delades ut för andra året i rad i samband med galamiddagen för den stora konferensen Sweden Green Building Conference, som arrangeras tillsammans med Ekobyggmässan i Kista. Nytt för i år var även att hållbar stadsutveckling belönades.

 

– Vi satsar nu mycket på hållbar stadsutveckling och en viktig del i detta arbete är att uppmärksamma stadsutvecklingsprojekt som ligger i framkant. Därför införde vi priset ”Samverkan och engagemang kring hållbar stadsutveckling. Vi gratulerar årets vinnare Vallastaden i Linköping. Linköpings kommun, OkiDiki! Arkitekter, LinköpingsExpo och Linköpings universitet har visat hur de samverkar för att Vallastaden ska utvecklas på ett hållbart sätt ur många perspektiv, säger Ann-Kristin Karlsson, Manager Sustainable Cities på Sweden Green Building Council.