4 maj 2024
söndag, 08 september 2013 18:12

Klövern tecknar hyresavtal värt 50 Mkr i Uppsala

Skrivet av 
alt
Rutger Arnhult, vd Klövern.

 

Klövern har tecknat ett sexårigt hyresavtal med Länsstyrelsen i centrala Uppsala. Avtalet omfattar cirka 3 800 kvm moderna kontor med cirka 200 arbetsplatser. Utöver kontor ingår även arkiv och specialutrymmen i kontraktet. Total hyra för perioden uppgår till nära 50 Mkr.

 

Lokalerna ligger i gamla Posthuset i centrala Uppsala, med absolut närhet till centralstationen, Uppsala stadshus samt nya resecentrum. Länsstyrelsen beräknas flytta in i lokalerna under våren 2015, vilket betyder att Klövern ska påbörja en omfattande ombyggnation av huset. Befintlig huskropp byggs på med två våningar och i en framtida egen etapp byggs ett helt nytt hus på innergården.

 

Totalt innebär ombyggnationen att lokalytan kommer att fördubblas från dagens cirka 9 000 kvm till drygt 18 000 kvm. Förhandlingar pågår med ytterligare intressenter för övriga ytor.

 

– Vi är mycket nöjda med att få en så stabil hyresgäst som Länsstyrelsen till vårt bestånd i Uppsala. Dessutom är det roligt att kunna delta i utvecklingen av centrala Uppsala, säger Rutger Arnhult, vd för Klövern.