3 maj 2024
torsdag, 05 september 2013 20:25

NP3 köper för 150 Mkr i Gävle

Skrivet av 
alt

Anders Nelvig, vd för NP3.

 

NP3 Fastigheter AB har under juli och augusti förvärvat och tillträtt fem fastigheter i Gävle i tre separata affärer. Fastigheterna ligger i Hemsta och på Näringen där NP3 sedan tidigare äger fastigheter. Totalt uppgår affärerna till cirka 150 Mkr och fastigheterna omfattar cirka 12 500 kvm. Största hyresgäster är Willys, Kunskapsskolan och Ramirent. Samtliga affärer är gjorda off-market och säljare är bland annat de lokala fastighetsbolagen Ersand och Nordisk Kakelcenter.

 

– Fastigheterna ligger strategiskt bra för oss ur förvaltningsperspektiv. Med förvärven växer vi på de områden vi valt att satsa på i Gävle, vilka är Hemsta, Sörby Urfjäll och Näringen. Tillväxten i dessa områden ser vi som positivt för våra hyresgäster då områdena kompletterar varandra väl vilket gör att vi kan erbjuda våra hyresgäster alternativ om de vill göra en förändring i sin verksamhet eller lokal, säger Tove Wahlén, affärsansvarig på NP3 Fastigheter.

 

Anders Nelvig, vd för NP3, tillägger att förvärven bidrar till en bra mix av hyresgäster och hyresdurationen är över 8 år.

 

Hittills i år har NP3 Fastigheter förvärvat fastigheter för cirka 230 Mkr och har idag ett totalt fastighetsvärde på. Totalt uppgår NP3:s fastighetsvärde till över 1,5 Mdr, varav 450 Mkr i marknadsområde Gävle.